Noord/Zuilijn overlast weg… ondernemers ook?

in 2015, TV & Radio

Sinds kort konden de klanten in de lunchroom van Marcel Rogh de overkant van de straat weer zien en keken ze niet meer aan tegen de grote bouwkranen van de Noord/Zuidlijn. Rogh dacht eindelijk een goede omzet te gaan draaien, totdat de eigenaar van het pand hem doodleuk per brief liet weten dat hij zijn winkel moest opdoeken.

De eigenaar zou het pand zelf weer gaan gebruiken, maar inmiddels hangt er een te huur bordje boven de deur. ‘Het is gewoon een drogreden. Het is om economische redenen dat hij dat doet. hij wil gewoon een hogere huur gaan vangen’, vertelt Rogh.

Op de Vijzelstraat, maar ook op het Rokin zijn meer ondernemers die, nu de Noord/Zuidlijn bijna af is, plots te maken krijgen met enorme huurstijgingen. ‘Het was een grote schok’, vertelt Rogh. ‘Dat zat niet in de planning.’ Toch heeft Rogh veel mazzel. Omdat zijn buurman met pensioen gaat, kan hij de zaak naast de deur overnemen. Maar dat geldt natuurlijk niet voor alle ondernemers in de buurt. GroenLinks vindt dat de gemeente de getroffen ondernemers moet helpen, omdat zij niet verantwoordelijk zijn voor de komst van de metro.

bron AT5

{ 2 reacties }

1 Anoniem om

2 Anoniem om