Ombudsman

in DOCUMENTATIE

Het eerste en tweede rapport van de ombudsman zijn bevindingen over waarom de verzakkingen van juni & september ’08 hebben kunnen plaatsvinden.

Eerste rapport juni 2008
Op donderdag 19 juni 2008 verzakken vier woningen aan de Vijzelgracht als gevolg van een lekkage in een wand van het in aanbouw zijnde ondergrondse metrostation Vijzelgracht van de Noord/Zuidlijn. De wethouder Verkeer vraagt de ombudsman onderzoek te doen naar de gang van zaken voor, tijdens en na het verzakken van de panden Vijzelgracht 20 – 26. De ombudsman heeft specifieke onderdelen onderzocht en hieraan conclusies verbonden.

Het tweede rapport over september 2008
Op donderdag 10 september 2008 verzakt weer een aantal panden aan de Vijzelgracht en de 1e Weteringdwarsstraat als gevolg van een lekkage in een wand van het in aanbouw zijnde metro-station Vijzelgracht van de Noord/Zuidlijn. De wethouder Verkeer vraagt weer de ombudsman onderzoek te doen naar de gang van zaken voor, tijdens en na het verzakken van de panden. Hieronder volgen de samenvatting en conclusies, die met name betrekking hebben op het Projectbureau Noord/Zuidlijn (PBNZL) en op de Dienst Milieu en Bouwtoezicht (DMB).

ombudsman_19-06-08

ombudsman_10-09-08

Het derde rapport van de ombudsman zijn bevindingen over de afhandeling betreffende de bewoners & ondernemers Vijzelgracht presenteert hij eind van het jaar.